Prenumerera på nyheterna

Tillfarten till stränder i Nerja stängdes tillfälligt

Myndigheterna tvingade i söndags stänga tillfarten till flera stränder i trakterna kring Nerja. De ansågs vara fullbelagda vilket gjorde att kravet på social distansering inte kunde hållas. Vackert väder och ett hav som låg som en spegel bidrog till att många lämnade inlandet för att ta sig till stranden den gångna helgen.

Nerja kommun fick vid 13-tiden i söndags stänga stranden i Maro då beläggningen uppgavs vara 90 procent.

Även tillfarten till La Caletilla (bilden) som består av en liten badvik vid foten av Balcón de Europa fick stängas under några timmar på söndagen.

Det rapporteras att flera stränder i det naturskyddade området Acantilados de Maro-Cerro Gordo liksom Molino de Papel nästan var fyllda till bristningsgränsen. Dessa stränder stängdes dock inte.

Enligt kommunalrådet för stränderna, Francisco Arce (PP) säger till dagstidningen Diario SUR att stranden i Maro har ett högsta antal tillåtna besökare på 1.127 personer.

Inte helt överraskande har söndagens händelse utvecklat sig till en politisk strid på kommunalt plan i Nerja där vänsterpartiet Adelante Nerja-Maro anklagar den styrande högeralliansen för ”passivitet” med att inte kontrollera stränderna och uppfylla säkerhetsföreskrifterna i samband med pandemin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.