Prenumerera på nyheterna

Tillfarterna till flera spanska stränder fick stängas i helgen

Även denna helgen nådde flera stränder i Spanien sin maxkapacitet och tillfarterna fick tillfälligt stängas av, men det var i betydligt mindre omfattning än förra helgen.

I går, söndagen den 12 juli var det 14 stränder som berördes i Málagaprovinsen, förra söndagen var det hela 55 stränder som blev överbelastade.

Kustkommunerna i Málagaprovinsen kontrollerar kapaciteten på stränderna för att säkerställa att åtgärderna för social distansering som styr den nya normaliteten som vi gick in i 22 juni upprättshålls.

Denna söndagen var det tvunget att begränsa tillgången till följande stränder:

I Nerja, La Torrecilla, El Carabeo, Carabeillo Chico och Calahonda.
I Torre del Mar har stranden Faro – Balneario varit delvis stängd, medan i Torrox har det samma gjorts i la cala del Sillón.

På västra Costa del Sol har tillströmningen av badgäster varit så stor att stränderna La Viborilla, Playa Bonita, Arroyo Hondo, Malibu och Arroyo de la Miel i Benalmádena; på stranden El Chaparral och Riviera, i Mijas; och i Los Boliches – Las Gaviotas-området, i Fuengirola.

Även i andra delar av Spanien har tillgången till stränderna fått begränsas till exempel i Pilar de la Horadada (Alicante) fick de stänga tre stränder redan lå lördag eftermiddag. Tillfarterna till Stränderna Jesuitas, El Conde och Higuericas blev avstängda redan klockan 13:30. Många badgäster blev dessutom bötfällda för ohörsamhet mot polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.