Prenumerera på nyheterna

Tillståndet för Juan Carlos tillfredsställande

Vid medvetande och på gott humör så har exkung Don Juan Carlos börjat återhämta sig från hjärtoperationen som utfördes på sjukhuset Quirón i Madrid i lördags. Juan Carlos fortsätter att återhämta sig och läget beskrivs som ”tillfredsställande”.

Don Juan Carlos var varit uppe och ätit men kommer att stanna kvar på intensivvårdsavdelningen tillsvidare. Hans tillstånd är stabilt och tillfredsställande säger klinikens direktör Lucía Alonso.

Totalt har tre kranskärlsoperationer gjorts så kallade bypassoperationer som utförs för att bli av med förträngningar som hindrar blodflödet i hjärtats pulsådror, de så kallade kranskärlen.

Enligt spanska hovet var operationen planerad efter att den nuvarande kungen Felipe VI:s far genomgick sin årliga hälsokontroll tidigare. Läkarna upptäckte då att några kranskärl behövde korrigeras genom operation.

”Operationen har utvecklats bra och Juan Carlos mår bra” sa kung Felipe VI när han i helgen bersökte sjukhuset tillsammans med drottningen Letizia.

Även exdrottningen Sofía tillsammans med sin syster Irene av Grekland och hennes man Radziwill Fruchaud har besökt Juan Carlos liksom döttrarna Elena och Cristina samt flera barnbarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.