Prenumerera på nyheterna

Tívoli World försätts i konkurs

Nöjesparken Tívoli World i Arroyo de la Miel i Benalmádena som invigdes 1972 har försatts i konkurs av fordringsägarna. Det blir nu en konkursförvaltare, abodago Juan Antonio Sánchez, som ska utarbeta en ekonomisk rapport under de kommande månaderna för att se över nöjesparkens möjligheter att överleva eller om en likvidation väntar.

Beslutet om konkurs kom nyligen vid handelsdomstolen Juzgado de lo Mercantil 1 i Málaga. Det skriver nyhetsbyrån EFE.

Sedan tidigare pågår en infekterad strid. Ett större köpcentrum som var planterat att byggas i anslutning till Tivoli i Arroyo de la Miel har blockerats efter en juridisk strid som gått till domstol.

Affärsmannen Rafael Gómez mera känd under namnet Sandokán och ägare till Arenal 2000 menar att han inte har fått betalt av fastighetsbolaget Tremón som köpte mark och parken som ingick i ett större köp av totalt sju miljoner kvadratmeter mark på olika platser i Andalusien. Något som Svenska Magasinet tidigare har skrivit om.

Ett större köpcentrum var planterat att byggas vid sidan om Tivoli. Totalt handlade det om en investering på 300 miljoner euro. Nu har hela projektet stannat upp på grund av en olöst tvist som gått till domstol.

Konkursförvaltaren Juan Antonio Sánchez måste granska hela den ekonomiska situationen eftersom han inte vet den exakta skulden som Tivoli har. De största skulderna är till skatteverket Hacienda och det allmänna socialförsäkringssystemet Seguridad Social och är mellan 8 till 10 miljoner euro.

Sánchez kommer att träffa personalen för att komma med ett lugnande besked till de anställda. Majoriteten av attraktionerna har öppnat efter att det nationella nödläget utlystes.

Sandokán köpte nöjesparken Tivoli 2004 av grundaren, dansken Bent Olsen, som startade anläggningen 1972. Tre år senare såldes parken till fastighetsbolaget Tremón som enligt Sandokán inte har betalat hela summan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.