Prenumerera på nyheterna

Tivoli World kan räddas trots skulder på 11 miljoner

Nöjesparken Tivoli World i Arroyo de la Miel har en framtid även om det betyder att skulden på elva miljoner euro måste betalas av och stora investeringar krävs. Det säger den externa förvaltaren som tillfälligt har tagit över kontrollen över bolaget.

Det är slutsatsen i den rapport som den externa förvaltaren Carlos Sánchez har lämnat över till handelsdomstolen i Málaga. Situationen är allvarlig men inte omöjlig att få ordning på.

Det gäller nu att se om den gamla nöjesparken som öppnade 1972 med danska initiativtagare kan räddas eller om en slutgiltig konkurs väntar.

Under fjolåret var nöjesparken öppen under juli och augusti och trots ett bortfall i intäkterna på 50 procent jämfört med samma period året innan kunde parken betala sina löpande utgifter.

Sánchez drar därför slutsatsen att om nöjesparken klarade det utan att förlora pengar trots frånvaron i somras av många turister så borde den klara en normal situation. Samtidigt behövs det stora investeringar i parken.

Skulden uppgår till 11 miljoner euro. Enligt den externa förvaltaren är det nio miljoner euro i skulder till statskassan och socialförsäkringen. Resten gäller Benalmádena kommun, banker och leverantörer.

Tivoli World ägs av bolaget Cipasa (Compañía Internacional de Parque y Atracciones Sa). Som Svenska Magasinet tidigare har berättat pågår en rättsprocess mellan den nuvarande ägaren och den tidigare byggherren Rafael Gómez mer känd under namnet ”Sandokán” med bolaget Grupo Tremón.

Grupo Tremón har vunnit i första instansen som Cipasa har överklagat.

Hur den tvisten blir löst avgör Tivoli Worlds framtid, säger förvaltaren Carlos Sánchez till Diario SUR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.