Prenumerera på nyheterna

Tjur blev benådad i Cabra

Vid en tjurfäktning på Plaza de los Toros i Cabra i Córdobaprovinsen på söndagskvällen blev tjuren med namnet Soplón benådad. Tjurfäktaren Finito de Córdoba blev först varnad vid två tillfällen av presidenten för tjurfäktningen som uppmanade honom att döda tjuren.

Efter en väl genomförd tjurfäktning ansåg Finito de Córdoba att tjuren hade så starka egenskaper att den borde få leva. Han vädjade till tjurfäktningens president om att tjuren skulle benådas.

Efter två varningar valde presidenten till slut att signalera gult för att benådningen verkställs.

Bilden härintill från Canal SUR:s direktsändning visar hur tjuren Soplón lämnar tjurfäktningsarenan och nu får återvända till Fuente Ymbro som är tjuruppfödaren varifrån den kommer. Nu väntar ett liv som avelstjur med tanke på dess goda starka egenskaper som ”toros bravos” eller stridstjur.

Tillsammans med kvällens andra tjurfäktare Daniel Luque hyllades Finito de Córdoba stort och bars ut på axlar från arenan.

Cabra har den äldsta tjurfäktningsarenan i provinsen Córdoba. Den invigdes 24 juni 1857. Här gjorde Manolete sitt första framträdande med ungtjurar den 16 april 1931. En anledning till varför ”aficionados”, tjurfäktningsentusiaster, tar sig till Cabra som arrangerar några ”corridas” varje år.
Läs mer: Cabra: Den gröna vägen i hjärtat av Andalusien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.