Prenumerera på nyheterna

Tjurfäktningar tillbaka i Málaga

Flera tjurfäktningar planeras på Solkusten under sommaren. Även om antalet tillställningar har minskat på grund av pandemin arrangeras det tjurfäktningar varje vecka enbart i Andalusien varav flera visas på lördagskvällar i Canal SUR.

I samband med Málagas feria i augusti brukar det vara tjurfäktningar en hel vecka. Ifjol blev både feria och tjurfäktningar inställda. I stället var det tjurfäktningar i Estepona och Fuengirola.

2021 återkommer både Estepona och Fuengirola. Den 10 juli klockan 20.30 arrangeras ”corrida de toros mixta” i Estepona. Med matadorerna El Fandi och Salvador Vega och Diego Ventura som rejoneador. Med nuvarande coronarestriktioner tillåts 50 procents beläggning.

Tjurfäktningsarenan i Estepona invigdes 1972 med Rondas store matador Antonio Ordoñez på plats.

Även Fuengirola planerar för tjurfäktningar i augusti och oktober. Här är programmet ännu inte spikat.

Det är också klart att provinsens största arena La Malagueta i Málaga återigen öppnar sina portar för tjurfäktning sommaren 2021. Mellan den 18 till 22 augusti. Det blir två eller tre ”corridas de toros” samt en med ungtjurar.

Provinsstyrelsen Diputación har skrivit ett avtal med arrangören José María Garzón och företaget Lances de Futuro som organisatör, skriver Diario SUR på torsdagen.

Senast det arrangerades tjurfäktning i Málaga, som är kategori 1-arena, var den 25 augusti 2019.

Málaga kommun planerar att flytta årets feria till september. En sådan eventuell flytt inverkar inte på tjurfäktningarna som hålls i augusti.
Läs mer:
Tjurfäktning – spanskt kulturarv som berör
Vad händer på plaza de toros?
”Bojkotta inte Spanien – men visa vad du tycker!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.