Prenumerera på nyheterna

Tomás Olivos markinnehav på kusten växer

Affärsmannen Tomás Olivo som är president i bolaget som äger köpcentret La Cañada i Marbella och som av tidskriften Forbes betraktas som den rikaste i provinsen Málaga och sjunde mest rikast i Spanien är också den klart störste markägaren i provinsen Málaga. Det skriver Diario SUR på måndagen.

Tomás Olivo beskrivs som den klart dominerande affärsmannen inom fastighetsbranschen på Costa del Sol. Enligt Forbes har Olivo tillgångar på 2,1 miljarder euro.

Nyligen vann Olivo en strid i domstolen över regionalregeringen Junta de Andalucía som ska betala 165 miljoner euro i ett försenat prpjekt med köpcentret Nevada i Armilla (Granada).

Under första halvåret 2019 gjorde Tomás Olivo köp av mark för motsvarande 141 miljoner euro. Köp han finansierade med egna medel. I Marbella gjorde Olivo ett markköp på två miljoner kvadratmeter för 25,7 miljoner euro.

800.000 kvadratmeter gällde området La Serranía norr om La Cañada som han köpte av änkan till den brittiske affärsmannen Judah Binstock som avled i Marbella i december 2016.

Tomás Olivo har även utökat sitt markinnehav i andra delar av provinsen som i Rincón de la Victoria och vid La Azucarera nära industriområdet Guadalhorce i Málaga.

Närmast ska en ny parkeringsplats på 50.000 kvadratmeter byggas vid köpcentret La Cañada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.