Prenumerera på nyheterna

Tornado drog förbi Málaga

Hageloväder och tornados drog över Spanien på måndagen. En mindre tornado registrerades i Campillos utanför Málaga. De registrerade skadorna är få men flera olivodlingar och kraftledningar fick skador i stormovädret.

Det var många som iakttog den mörka pelaren som drog över landskapet öster om Málaga. Den syntes på långt håll. Väg A-7279 som går genom Campillos till Corrales fick röjas av civilförsvaret. Även från Sierra de Yeguas kom det in samtal till larmcentralen 112.

Flera platser i Spanien drabbades av hagelstormar på måndagen. Speciellt Madridregionen och provinserna Toledo, Segovia och Ávila där det rapporteras om översvämningar, materiella skador i garage och bottenvåningar samt avskurna vägar och pendeltågslinjer.

Väderlekstjänsten Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) hade utlyst en ”aviso naranja” vilket motsvarar en klass 2-varning för Madridområdet.

I regionen Madrid drabbades Arganda del Rey, Valdemoro, Pinto, Rivas, Getafe, Fuenlabrada och Madrid stad värst och 1.134 samtal kom in till larmcentralen 112 enligt nyhetsbyrån EFE.

Under tisdagen rör sig ovädret med hagelstormar österut och det kan komma 30 mm regn och hagel på kort tid i Kastilla La Mancha och regionen Comunidad Valenciana och främst i Valencia och Alicante samt i Murcia. Även ögruppen Balearerna väntas på oväder i morgon onsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.