Prenumerera på nyheterna

Torrox söker investerare till golfbana

Efter att en av två privata intressenter till en 18-hålsgolfbana plus bygget av 3.157 planerade bostäder har gått i konkurs söker kommunen efter privata investerare. Enligt stadsplanen PGOU (Plan General de Ordenación Urbanística) från 1992 finns ett större projekt planerat i Calaceite.

På ett 100 hektar stort område planeras både golfbana och 3.157 bostäder. Marken ligger på gränsen till Nerja. Även en fritidshamn finns med i planeringen.

På grund av ständiga kriser har det planerade bygget skjutit på framtiden. Den ekonomiska krisen 2008/2009 satte käppar i hjulet. En konkurs för en privat investerare och covid-19-pandemin försenar projektet.

Kommunen har tagit över aktieposterna i Calaceite Developments S. L. efter en konkurs. Det gör att kommunen har majoriteten till bygget av en golfbana tillsammans med byggherren Level från Madrid.

– Det bästa skulle vara att hitta en eller flera privata investerare som kan utveckla golfbanan, bostäderna och småbåtshamnen. Vi arbetar med detta mål i huvudsak, säger Torrox borgmästare Óscar Medina.

Förverkligas planerna med en golfbana i Calaceite blir det den tredje golfbanan i Axarquía-området tillsammans med Añoreta i Rincón de la Victoria samt Baviera Golf i Vélez-Málaga.

Även i grannkommunen Nerja planeras det för en golfbana med 680 bostäder plus lyxhotell på marken där den gamla sockerfabriken tidigare låg nära Maro. Här handlar det om en investering på 311 miljoner euro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.