Prenumerera på nyheterna

Tre byar i Axarquía har flest pooler per invånare

Benahavís, men i övrigt är det bara byar i området Azarquía öster om Málaga som har flest privata pooler per hundra invånare. I topp ligger Alcaucín, Arenas och Frigiliana med 36, 34 respektive 32 privata pooler per hundra invånare.

Faktum är att på topp tio över kommuner med flest privata pooler i förhållande till folkmängden är det endast en som inte ligger i Axarquía. Det är Benahavís på plats sju med 2.000 pooler vilket innebär 25 privata pooler per hundra invånare.

Lyxområdet La Zagaleta bidrar till den placeringen.

Med den ”nya normaliteten” blev egen privat pool det stora önskemålet i samband med covid-19-pandemin, skriver Diario SUR som granskat fastighetsregistret och skatteregistret (catastro).

Alcaucín (2.230 invånare) ligger i topp med 806 pooler vilket blir 36 pooler per hundra invånare. Därefter kommer Arenas, med 405 pooler, och Frigiliana, med 999 pooler.

Öster om Málaga var byggnationen stor från slutet av 90-talet och några år in i 2000-talet. Antalet svartbyggen och illegala fastigheter räknas till tusentals.

Skattemyndigheterna genomför inspektionskampanjer för att få bekräftat att privata pooler är registrerade i officiella dokument.

Siffrorna över privata pooler per hundra invånare visar också att mindre kommuner som Árchez med bara 385 invånare sticker ut. Samhället placerar sig på plats fyra med sina 121 pooler eller 30,2 per hundra invånare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.