Prenumerera på nyheterna

Tre granater från inbördeskriget funna på Solkusten

Inom loppet av 20 dagar har tre granater från inbördeskriget hittats på Solkusten och polisens bombexpertgrupp har utfört kontrollerade sprängningar. Nationalpolisens bombgrupp TEDAX betonar att den som hittar artillerigranater, flygbomber eller ammunition omedelbart kontaktar polisen och inte under några omständigheter rör dessa pjäser.

Under de 20 senaste dagarna har tre handgranater från inbördeskriget hittats i Marbella och Antequera. Bombexperter att utföra tre kontrollerade detonationer, två av dem på samma plats där granaterna hittades. Sprängningarna har utförts tillfredsställande utan några skador.

Den första upptäckten gjordes i ravinen Cabrilla i Marbella den 25 oktober. En markägare upptäckte granaten i samband med att markarbete.

De övriga två enheterna hittades i Antequera. Den 13 november hittade en traktorförare en granat i samband med arbete på en gård nära naturparken El Torcal. Ytterligare en granat hittades en dag senare av några jägare i området utmed vägen Los Nogales-La Joya.

Sprängämnesexperter vid polisen säger att allmänheten genast bör kontakta polisen om man påträffar artillerigranater. Även om de ser gamla och slitna ut är granaterna på insidan intakt och kan orsaka personliga och materiella skador.
Läs mer:
80 år efter inbördeskriget påträffas granater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.