Prenumerera på nyheterna

Tre män häktas för gruppvåldtäkt på norsk turist

Tre av de fem unga män från Frankrike som greps tidigt i onsdags morse misstänkta för en gruppvåldtäkt på en 20-årig norsk kvinna i Benidorm häktades på torsdagen utan möjlighet till borgen. Det meddelade en domare vid den regionala domstolen TSJCV (Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana) skriver nyhetsbyrån EFE.

Förutom att de tre häktade männen är misstänkta för en gruppvåldtäkt på den 20-åriga kvinnan är de även misstänkta för sexuella övergrepp (beröring) på kvinnans väninna.

Båda kvinnorna är från Norge och var på semester i Alfaz del Pi på Costa Blanca. De övriga två männen som greps i onsdags är släppta utan krav på att anmäla sig till domstol. Samtliga män är mellan 18 och 19 år.

Som Svenska Magasinet berättade i onsdags kom den ena kvinnan till en vårdcentral i Alfaz del Pi strax före klockan 2 natten mot onsdagen. Hon anlände till vårdcentralen utan underkläder och med en klänning bak och fram. Hon berättade att hon hade blivit utsatt för en våldtäkt av flera män.

Männen som är från Frankrike tillbringade några semesterdagar i Spanien och hade träffat de två unga kvinnorna från Norge på det sociala nätverket Tinder.

Männen och kvinnorna ska ha träffats i en lägenhet i ett flerfamiljshus på calle Montecarlo 3 i Benidorm. En av kvinnorna lyckades att fly när hon var i ett rum med två av männen. Väninnan befann sig då i ett annat rum med tre andra män.

Tack vare profilen på det sociala nätverket och vittnesmål från kvinnorna kunde Guardia Civil gripa männen bara några timmar efter att händelsen hade inträffat.

De tre häktade männen nekar till anklagelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.