Prenumerera på nyheterna

Tropiska nätter på Solkusten

Juli månad inleds med ”terral”-vindar som kan pressa upp kvicksilvret till närmare 40 grader i inlandet fram till torsdag. Nattetid kryper inte temperaturen ned under 20-graderstrecket vilket betyder att från nu är det tropiska nätter. Från fredag blir det återigen svalare.

I samband med att den första semestermånaden inleds och den internationella flygtrafiken öppnar upp allt mer så kommer även sommarvärmen. Varmaste blir det i inlandet i trakterna kring Coín i Guadalhorcedalen som kan få 39 eller 40 grader de närmaste dagarna enligt den spanska väderlekstjänsten Aemet.

Málaga stad och Costa del Sol samt Costa Tropical kan få upp till 35 grader dagtid de första dagarna i juli säger José María Sánchez-Laulhé vid Centro Meteorológico de Málaga.

Temperaturen i havet har även återhämtat sig de senaste dagarna. Från att ha legat på bara 16 grader på grund efter friska västliga vindar som förde in kallvatten från Atlanten har temperaturen i havet längs Costa del Sol nått 20-graderstrecket igen.

Så här ser de närmaste dagarna ut:
Tisdag: Dagtid 27 grader, nattetid 22 grader, växlande molnighet
Onsdag: 34 respektive 21 grader, soligt.
Torsdag: 35 respektive 26 grader, soligt
Fredag: 30 respektive 22 grader, soligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.