Prenumerera på nyheterna

Turismen är den enskilt största bidragsgivaren till spansk ekonomi

En undersökning utförd av World Travel & Tourism Council (WTTC), som är det globala organet som representerar den privata sektorn för resor och turism har avslöjat turismens bidrag till BNP och sysselsättning.

Turistsektorn bidrog under 2018 med 176 miljarder euro till Spaniens ekonomi. I ”Benchmarking”-studien från WTTC jämförs branschens ekonomiska påverkan med åtta andra viktiga sektorer (jordbruk, gruvdrift, hälsa, fordonsindustri, detaljhandel, finansiella tjänster, bank och konstruktion), i 26 länder och 10 världsregioner.

I rapporten som är sponsrad av American Express avslöjas att i Spanien är resor och turism den sektor som ger störst bidrag (15%), före konstruktion (14%), detaljhandel (12%) och hälsa (12%).

Under perioden 2010 – 2018 var resor & turism den näst snabbast växande sektorn (3,38% per år), främst drivet av internationella intäkter, överträffat endast av fordonsindustrin (3,44% per år) och framför den totala ekonomiska tillväxttakten på 1,0% per år.

Rapporten visar också att Spanien nu är världens näst populäraste turistdestination som välkomnar mer än 80 miljoner besökare årligen. Resor och turism genererar nästan sju gånger så många jobb som fordonsindustrin och nästan tre gånger så många som sektorn för finansiella tjänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.