Turismen i Spanien slår alla rekord

2019 blev ett ännu bättre år än 2018 som redan det var ett rekordår för den internationella turismen i Spanien.

Landet besöktes förra året av 83,7 miljoner utländska turister och det är 1,2 % fler än 2018 års rekordsiffra som var 82,8 miljoner. Ser man på det ekonomiska tillskottet till landet så är siffran ännu bättre, dessa turister genererade ett nettotillskott på 92.337 miljoner euro och det är 2,9% högre än 2018 och ett historiskt rekord.

”Detta innebär att Spaniens engagemang för ökad lönsamhet och destinationskvalitet stärks, detta är ett av målen som anges i de allmänna riktlinjerna för hållbar turiststrategi 2030” sa ministern för industri, handel och turism Reyes Maroto vid en presskonferens idag.

Maroto framhöll särskilt ökningen från avlägsna marknader som till exempel USA, som delvis har kompenserat nedgången på andra traditionella marknader som Storbritannien och Tyskland. ”Vi måste leta efter nya turistgrupper med större köpkraft” sa ministern.

Enligt Marotos åsikt visar 2019 års data på styrkan i den spanska turistmodellen, trots den nationella och internationella osäkerhet och den pessimism som finns inom vissa grupper. ”Det är därför som regeringen ser fram mot 2020 med optimism, vi har en stark och konsoliderad sektor som kan möta de utmaningar som detta år för med sig” sa ministern.

Ministern uttrycket också sin tillfredsställelse med uppgifterna inom internationell persontransport. Data från AENA (Det spanska flygplatsbolaget) visar på 94,5 miljoner internationella resenärer under förra året och det är 3,5% mer än 2018 och ett historiskt rekord.

Ministern insisterade på att den spanska turistmarknaden, trots vad många tror, ”inte har nått taket” , även om det är allmänt erkänt att kvalitet nu är i fokus för turismen. “Det finns fortfarande utrymme att växa, vi kan växa mycket genom att erbjuda ett brett utbud av turismprodukter,” sa han och tillade att kvalitet är kännetecknet för det spanska erbjudandet till turisterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.