Prenumerera på nyheterna

Turistnäringen hoppas på turister från Andalusien

Under fjolåret var det 5,7 miljoner spanjorer som turistade på Costa del Sol. Av dessa kom 56,7 procent från regionen Andalusien. Detta är ett skäl till varför turistsektorn önskar fri rörlighet mellan de andalusiska provinserna från avtrappningsfas 3.

Att turismen är viktig för Solkusten kommer inte som någon överraskning.
Under fjolåret omsatte turistnäringen på Solkusten 14,4 miljarder euro. En drivkraft som bidrog till arbetstillfällen för 173.795 familjer, indirekt för 104.700 familjer samt för ytterligare 72.200 familjer. En stor del av dessa har nu förlorat sin försörjning.

Landets hälsovårdsminister Salvador Illa kommer senare under fredagen att meddela vilka regioner, kommuner eller hälsovårdsdistrikt som eventuellt går över i nästa fas i avtrappningen mot normalläge.

Turistnäringen på kusten hoppas att samtliga åtta provinser i Andalusien kan gå in i fas 3 samtidigt. Hittills har provinserna Granada och Málaga, med Costa Tropical och Costa del Sol, legat en vecka efter de övriga provinserna.

Provinsen Málaga har få nya smittfall och har de fyra senaste dygnen inte redovisat något dödsfall i sviterna av covid-19.

Av den anledningen hoppas, tror och ber regionregeringen Junta de Andalucia att samtliga provinser får grönt ljus att gå över i fas 3 från måndag den 8 juni.

Om det sedan blir fri rörlighet mellan provinserna i Andalusien under säkerhetsföreskrifter så kommer det att ge bränsle åt turistnäringen på kusten. Spanska medborgare i inlandet med semesterbostad på kusten är eftertraktade i nuläget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.