Prenumerera på nyheterna

Tusen turister varav två svenskar isolerade efter coronafall

Efter att en italiensk läkare konstaterats bära på coronaviruset har tusen turister däribland två svenskar isolerats på hotell H10 Costa Adeje Palace i Adeje kommun på södra Teneriffa. Mannen kommer från Lombardiet i Italien och har tillbringat en veckas semester på hotellanläggningen tillsammans med sin fru, och har testats positiv för coronaviruset covid-19 och vårdas i nuläget på sjukhuset Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria. Det bekräftar källor vid den regionalregeringen på Kanarieöarna.

Dagstidningen Diario de Avisos skriver att hälsovårdsmyndigheterna tar detta på största allvar och följer det handlingsprotokoll som den nationella hälsovården har upprättat i samband med fall av coronavirus. Det betyder att ingen får lämna hotellet i dagsläget och polis har spärrat av området.

Den italienska mannen började känna sig dålig och valde att testa sig vid kliniken Quirón på södra Teneriffa.

Detta är det andra coronafallet på Kanarieöarna och tredje i hela Spanien. Samtliga tre som testats positiva är utlänningar. De två första fallen på La Gomera och Mallorca som gäller en tysk respektive brittisk medborgare har tillfrisknat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.