Prenumerera på nyheterna

TV-publiken sviker TVE

TV-tittarna sviker den spanska statstelevisionen La 1 i TVE. Under februari gjorde kanalen sitt sämsta resultat någonsin när de bara drog 8,6 procent av tittarna. Det är första gången någonsin som siffran är så låg mitt i säsongen med program som ”Cuéntame” och ”Maestros de la costura”.

Totalt lockade kanalerna som ligger under RTVE 13,9 procent av tittarna vilket också är ett historiskt bottennapp. Telecinco (15,2%) och Antena 3 (14,3%) är de kanaler som drar flest tittare.

Övriga kanaler som La Sexta och Cuatro lockade 7 respektive 5,1 procent.

När det gäller de stora produktionsbolagen är Atresmedia (28,3%) störst för andra månaden i rad, före Mediaset (28%).

Om vi fingranskar siffrorna är Antena 3 den tv-kanal som ligger i topp med enskilda program som har flest tittare under ”prime time”. Antena 3 gjorde i februari sitt bästa månadsresultat någonsin.

Programmet ”Pasapalabra” hade i torsdags den 25 februari 4,8 miljoner tittare, en andel på 31,8 procent av samtliga tv-tittare.

Bland nyhetsprogrammen ligger Antena 3 (19,2%) i topp. Därefter följer Informativos Telecinco (14,5%) och Telediarios i TVE (10,8%).

I februari tittade spanjorerna i genomsnitt 4 timmar och sju minuter på tv dagligen. Det är en ökning med 22 minuter jämfört med samma period ifjol, visar siffror från Barlovento Comunicación.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.