Prenumerera på nyheterna

Två döda efter skottlossning på kyrkogård

Två personer dödades och en skadades i samband med en skottlossning mellan två romska grupper på en kyrkogård sydväst om Valencia. Först avled en 44-årig man efter att ha träffats av flera skott i ryggen. En 78-årig man som träffades av en lös kula avled också.
Enligt uppgifter dagstidningen Las Provincias ska flera personer öppna eld och skjutit mot en pappa och dennes son. Flera uppges ha blivit skottskadade.

Det blev en blodig Alla helgons dag eller Día de Todos los Santos i Torrent i Valenciaprovinsen när två romska grupper som har legat i fejd med varandra i flera år drabbade samman på en kyrkogård.

Den som är skadad är en 20-årig ung man som är son till 44-åringen som dödades med flera skott i ryggen. Sonen är förd till ett sjukhus i Valencia. Dagstidningen ABC citerar poliskällor som också bekräftar att en 78-årig man som träffades av en förlupen kula har avlidit till följd av en hjärtattack.

Området är avspärrat och räddningstjänst plus national- och lokalpoliser är på plats vid kyrkogården för att undvika nya konfrontationer.

En av de inblandade rivaliserande klanerna är ”Los bocanegra”. Båda klanerna kommer från kvarteret Chenillet. I skrivande stund är det oklart vem eller vilka som låg bakom de dödande skotten.

Vid Alla helgons dag 2018 kom det in samtal till polisen om skottlossning på kyrkogården.

Polisen misstänker att skottlossningarna är en hämnd efter en konfrontation som ägde rum 2016 i Torrent då fyra personer skadades i kvarteret Chenillet. Vid det tillfället hindrade polisens snabba insats att en folkmassa lynchade en av de misstänkta som deltagit i en skottlossning mot en man och dennes son.

(Foto: Google maps)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.