Prenumerera på nyheterna

Två har häktats efter tillslaget i Marbella

Två har häktats av de totalt nio som greps vid polistillslaget i Marbellaområdet i tisdags varav flera var svenskar. Domaren Alejandro Abascal som har varit stöd till domaren Manuel García Castellón vid Nationaldomstolen i Madrid har beslutat att häkta två av dessa efter att häktningsförhandlingar via videokonferens hölls vid Marbella domstol på torsdagen.
Fem av de som greps i tisdags har släppts fria. De har belagts med vissa restriktioner och har blivit fråntagna sina pass. De får inte lämna landet och ska anmäla sig till domstolen varje vecka.

Ytterligare två andra som också greps i tisdags har släppts fria och ska infinna sig i domstol när domaren kallar dem, uppger Diario SUR på fredagen.

Utredningen är fortsatt belagd med sekretess.

Som Svenska Magasinet berättade igår är det olaglig handel med Subutex som tros vara orsaken till polisrazzian i Marbella och Estepona. I samband med utredningen kring penningtvätt från handeln med Subutex ledde spåren till Costa del Sol och Marbella.

De som är indragna i härvan misstänks ha tvättat pengar i fastighetssektorn från inkomsterna från handeln med Subutex.

Subutex är ett smärtlindrande läkemedel som används för att behandla heroinmissbrukare. Det har också blivit vanligare att i stället för heroin missbrukas subutex.

Handeln och framställningen av Subutex är mycket reglerad och begränsad i Europa. Dess begränsade tillgång har genererat en lukrativ svart marknad.

Den svenska polisavdelningen NOA samt Stockholms åklagarkammare bistår i ärendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.