Prenumerera på nyheterna

Två månaders väntetid för att förnya pass & id-handlingar

Två månader. Det är väntetiden just nu för tidsbokning av nationella ID- och passansökningar på Sveriges ambassad i Madrid. Anledningen är att ambassaden hanterar en större mängd passansökningar än ett vanligt år eftersom det är många personer som inte har kunnat ansöka om nytt pass under covid-19-pandemin.
Det är hårt tryck på Sveriges ambassad i Madrid på grund av en stor mängd passansökningar. Ambassaden beklagar situationen och har satt in extratider för passhanteringen, skriver ambassaden.

Begränsningar i antalet personer som får vistas i receptionen och i ambassadens lokaler bidrar dock till att det under några månader framöver fortsatt kommer att vara långa väntetider.?
Därför uppmanas alla svenska medborgare som kommer att besöka Sverige under sommaren, och vars pass går ut under året, att passa på att ansöka om nytt pass eller id-kort hos polisen.

Se Pass och nationellt id-kort | Polismyndigheten (polisen.se)

Om man inte hinner hämta ut det nya passet under Sverigevistelsen så går det bra att be polisen skicka det till ambassaden för utlämning.??De sökande som har bokat tid på ambassaden bör tänka på att komma med kompletta ansökningar så att nästa sökande inte behöver vänta längre än planerat.

För upplysning se Pass / ID-kort i Spanien – Sweden Abroad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.