Prenumerera på nyheterna

Två nya coronautbrott i Malaga

Diario Sur skriver att hälsoministeriet har upptäckt två nya utbrott av coronavirusinfektioner i Malaga-provinsen och omfattar Rincón de la Victoria, Almogía, Moclinejo, Totalán och Macharaviaya. Där har 7 personer drabbats, och ett annat utbrott i Guadalhorce-dalen, med 5 drabbade. Man genomför spårning av personer som varit i kontakt med dem som har bekräftats.
Tester har genomförts för att kontrollera om infektioner sprider sig, men för tillfället ökar de inte och de tre utbrotten förblir stabila med endast ett bekräftat fall på vårdhemmet i Ronda, 7 i Casabermeja och de 109 som rapporterats i Röda korsets mottagningscenter i huvudstaden. Totalt är 142 fall registrerade i provinsen. I Andalusien som helhet finns 19 aktiva utbrott när tre upptäcktes under de söndagen. Förutom de två som nämns i Malaga finns det en tredje i västra Almería med 5 drabbade. Med dessa data är alla aktiva i regionen totalt 349 fall.
I hela Andalusien finns det 47 nya positiva resultat, vilket höjer den totala siffran till 13 496. Den goda nyheten är att inga dödsfall har rapporterats, så antalet offer bekräftade av Covid-19 är fortfarande 289 i Malaga och 1 446 i hela regionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.