Prenumerera på nyheterna

Två omkomna i tågolycka i Spanien, flera skadade

Ett Alvia-tåg tillhörande Renfe kolliderade med en SUV som hade kört av en bro och hamnat på spåret, föraren av bilen och en av lokförarna omkom.

Olyckan inträffade i går tisdagen den 2 juni klockan 16:11, olyckan inträffade i La Hiniesta (Zamora) när tåget var på väg från A Coruña i Galicien till Madrid. Tåget höll vid olyckstillfället den för sträckan normala hastigheten 120 km/h varvid kollisionen blev så kraftig att tåget spårade ur.

Det är i skrivande stund oklart om varför bilen hamnade på spåret, den omkomne föraren av bilen var en 89-årig man från Palacios del Pan (Zamora). Den omkomne lokföraren var en 32-årig man från A Coruña som var under utbildning. Hans 55-årige kollega och utbildare var också från Galicien, han skadade en arm och fördes till ett sjukhus i Salamanca.

Tåget hade 180 passagerare, vilket är en 50-procentig beläggning, detta är det som är maximalt tillåtet under de nuvarande corona-restriktionerna.

Två helikoptrar, ambulanser, polis och räddningstjänst var snabbt på plats. Men passagerarna kunde lämna tåget på egna ben och bara fem passagerare behövde föras till sjukhus för mindre åkommor som whiplash och ångestattacker. Passagerarna bussades sedan till sina destinationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.