Prenumerera på nyheterna

Två veckor karantän för inresande

För alla som anländer från utlandet till Spanien gäller karantän i två veckor. Det framkommer i spanska statens officiella bulletin BOE (Boletín Oficial del Estado) som publicerades på tisdagsmorgonen. Beslutet är tagit av Hälsodepartementet och reglerna väntas gälla till den 24 maj då det nuvarande nödläget upphör, men kan komma att förlängas.

Sent omsider så tillämpar Spanien samma regel som många andra europeiska länder tidigare har infört med karantänperiod på 14 dagar för utrikesresenärer som anländer. Fram till nu har Spanien bara tillämpat denna regel på resenärer från Italien.

Från fredag den 15 maj gäller bestämmelsen för att resenärer som kommer från utlandet och reser in i Spanien.

Det betyder att de måste vara i sin bostad eller hotellrum och begränsa besöken i matbutiker, apotek eller vårdcentraler under 14 dagar. Det blir även obligatoriskt krav att bära munskydd i samband med ärenden i matbutik och vid övriga ärenden.

Hälsodepartementet förklarar sitt beslut med att införa karantän för resenärer utrikes som anländer till Spanien på grund av den positiva och gynnsamma utvecklingen av situationen vi nu ser med allt färre fall.

Vi befinner oss i avtrappningsfasen vilket gör det nödvändigt att utöka kontrollen på grund av virusets spridning i världen. Som en försiktighetsåtgärd inför vi karantänkravet under 14 dagar på resenärer från utlandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.