Prenumerera på nyheterna

Tvåsiffrigt i antal dagar i streck utan dödsfall i covid-19

Provinsen Málaga och Costa del Sol har under de senaste tio dagarna inte rapporterat något dödsfall i sviterna av SARS-CoV-2. Det meddelar Andalusiens folkhälsovård, Consejería de Salud y Familias. Sedan den 31 maj ligger antalet avlidna på 287 personer. I regionen Andalusien rapporteras tre dödsfall senaste dygnet vilket gör sammanlagt 1.428 avlidna sedan pandemins utbrott.

När det gäller nya diagnostiserade smittade med metoden PCR har det rapporterats om fyra nya fall senaste dygnet vilket var två fler än föregående dygn i provinsen Málaga. Det betyder att fram till nu har 2.826 testats positiva.

Antalet som tillfrisknat efter att ha varit smittade ökar. Senaste dygnet var det 19 personer som hade återhämtat sig vilket gör att totalt 3.022 har rapporterats tillfrisknade.

I dagsläget vårdas 17 personer vid sjukhus i provinsen Málaga. Tre av dessa är placerade på intensivvårdsavdelningar. I provinsen Granada vårdas 14 personer varav sex får intensivvård.

Fram till den 10 juni hade 242.280 personer registrerats som smittade i Spanien.

27.136 har avlidit enligt Sánchezregeringens uppgifter även om den siffran troligtvis är betydligt högre.

150.376 har tillfrisknat.

Folkhälsovården i Andalusien betonar fortsatt vikten av att upprätthålla fysiskt avstånd, regelbunden handtvätt, god hygien i offentliga och privata utrymmen och användning av munskydd när inte säkerhetsavståndet kan praktiseras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.