Prenumerera på nyheterna

Tyska sökmotorn Holidu köper Spain-Holiday

Spain-Holiday som grundades i Málaga 2002 av dansken Claus Sörensen köps upp av den tyska sökmotorn Holidu. Verksamheten ska gå ihop med dotterbolag Bookiply för att erbjuda det största utbudet av semesterbostäder i Spanien.

Köpet påverkar inte majoriteten av de anställda i Málaga där Spain-Holiday har sin plattform. Málaga-filialen fortsätter som vanligt.

Holidu med huvudkontor i München säger att det ska bli så enkelt som möjligt att hitta och boka semesterboende i Spanien. Det nya avtalet blir ett nytt kapitel inom segmentet semesterbostadsmarknaden till fördel för både ägare och turister.

Generaldirektören för Málagabaserade Spain-Holiday, Jannich Friis Petersen, säger att båda företagen ska på ett professionellt sätt skapa de bästa verktygen för semesterhusägare och göra dem mer synliga. Tack vare tekniken som Holidu använder med direktbokningsalternativ blir det enklare för turister.

Med köpet växer Holidu-gruppen som redan finns på 21 marknader som sökmotor för semesteruthyrning. Det är ett av de snabbast växande reseteknikföretagen i hela världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.