Prenumerera på nyheterna

Tyskland erbjöd Spanien att köpa Mallorca

Donald Trump kan tänka sig att köpa Grönland av Danmark. Kanske vi påminns dessa dagar om uppgifterna för en del år sedan när Tyskland ville köpa Mallorca av Spanien.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sa i samband med en pressträff med några spanska journalister 2013 följande efter att fått en fråga från en journalist:

”En stor del av befolkningen på Mallorca är av tyskt ursprung. Därför är det en moralisk skyldighet att göra det lättare för våra medborgare att vara där men också att införa beskattning och lagstiftning som genererar inkomster och fördelar för tysk turism”.

Enligt ett dokument ska Tyskland ha erbjudit Spanien att köpa ön för 9,8 biljoner euro att betala på tre år.

Redan 1993 lade den tyska förbundsledamoten Dionys Jobst fram förslaget att köpa ön för 50 miljarder mark även om det låg mer skämt än allvar i erbjudandet. Eftersom Mallorca nästan har blivit en ö med tyska invånare bör regeringen kontakta Spanien för att försöka köpa ön menade Jobst.

Hans partikollega Peter Ramsauer tyckte att Tyskland skulle arrendera ön av Spanien under 99 år skrev den spanska nyhetsbyrån EFE den gången.

Den tyska tidningen Bild spädde på att Mallorca måste tillhöra Tyskland och påminde att ön tillhörde vandalerna som var en germansk stam som invaderade Spanien som då var under romarriket. Mallorca bör således vara nummer 17 i Förbundsrepubliken förklarade Bild som tillade att befolkningen lever mer på tyskt vis än på spanskt vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.