Upp till 40 svenska ishockeyspelare i spanska ligan

Ett samarbete mellan spansk och svensk ishockey ska höja standarden i La Liga när serien nästa säsong växer med två nya lag. Upp till 40 spelare från Sverige väntas spela i ishockeyns La Liga säsongen 2020-2021.

Det är spanska issportförbundet (Federación Española de Deportes de Hielo) och svensk ishockey som håller på att utarbeta ett samarbetsavtal. Sverige ses som en stormakt i ishockey. Och när Spanien vill växa i världens snabbaste lagsport tar man hjälp av Sverige.

Det är studerande svenska ishockeyspelare som kommer att lockas till Spanien. I samband med universitetsstudier ska de även spela ishockey.

Nästa säsong utökas La Liga i ishockey med två nya lag, Granada och Logroño, som väntas ha mellan 8 till 12 svenska spelare i truppen. Övriga lag som Jaca, Barcelona, Txuri de San Sebastián, Majadahonda (Madrid) och Puigcerdá kommer att ha mellan tre till fem svenska spelare, säger Fran González, president i Federación Española de Deportes de Hielo.

RFEDH och svensk ishockey har suttit i flera möten och under mars månad väntas ett avtal skrivas under tillsammans med universitet. Det som återstår är att bestämma hur klubbarna ska välja spelare.

Ett stort antal spelare i Sverige uppges vara intresserade av att komma till Spanien.

(Foto: @fedhielo)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.