Prenumerera på nyheterna

Uppsägning för hela personalstyrkan på hotell Don Carlos

Detta är bara början. När perioden med ERTE och tillfälliga permitteringar löper ut i höst väntar uppsägningar och avsked på löpande band. Redan nu har det blivit ett faktum vid turistikonen Hotell Don Carlos i Marbella. Samtliga har blivit avskedade.

Don Carlos i Marbella meddelar att hela personalstyrkan på 94 personer sägs upp. Det femstjärniga hotellet stängde i mars på grund av covid-19 och har sedan dess inte öppnat. Personalen permitterades först på grund av force majeure.

”Massuppsägning”. Är ordet som det nu talas om på ett av de mest omtalade och klassiska hotellen på Costa del Sol som har 299 rum.

Fackföreningarna talar om skandal och tillägger att det som hotell Don Carlos gör inte är tillåtet. Hotellet omsatte 20 miljoner euro ifjol och fick enligt facket fyra miljoner i stöd.

Bedömare i hotellbranschen menar att detta bara är början när ERTE och tillfälliga permitteringar med anledning av covid-19-krisen löper ut den sista september.

Hotell Don Carlos Resort de Marbella ägs av den katalanska hotellkedjan Selenta. Det invigdes den 20 mars 1969 under namnet Marbella Hilton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.