Prenumerera på nyheterna

Utbyggnaden av Costa del Sol-sjukhuset ska färdigställas

Det andalusiska presidentrådet Elías Bendodo besökte i lördags sjukhuset Hospital Costa del Sol i Marbella och berättade att utbyggnaden ska färdigställas. Det är ett arbete som har stått stilla i nära tio år.

Färdigställandet av tillbyggnaden av sjukhuset ingår i en reformplan för sjukvården. Hela infrastrukturen ska förbättras och regionregeringen Junta de Andalucia har därför avsatt hela 117 miljoner euro till totalt 700 insatser.

Fram till dess pågår andra renoveringsarbeten vid sjukhuset. Det gäller akutmottagningen samt läkarmottagningar som får ny utrustning och utökas med nära 300 kvadratmeter.

Totalt omfattar arbetena vid sjukhuset 20 åtgärder med en budget på 2,8 miljoner euro. En ny del på tusen kvadratmeter uppförs för konsultationer för hjärt- och kärlsjukdomar samt urologi, vilket frigör utrymme för andra tjänster.

Elías Bendodo säger att Costa del Sol befinner sig i en expansiv fas och att det nu gäller att säkerställa framtidens vårdbehov så att dessa ligger i fas med kraven.

75 miljoner euro har avsatts till att färdigställa tillbyggnaden vid sjukhuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.