Uthyrning av semesterbostäder stoppas

Den spanska regeringen har infört ett tillfälligt stopp när det gäller uthyrning av semesterbostäder i Spanien för att begränsa risken för turister och besökare kan smittas av coronaviruset. Det nya förbudet gäller från den 19 mars och så länge som Spanien har utlyst nationellt nödläge. Under söndagen kom ett beslut om att den perioden förlängs till den 11 april något som kongressen kommer att rösta om på onsdag. Beslutet väntas gå igenom.

Det betyder att alla som hyr ut semesterbostäder har sju dagar på sig från den 19 mars att avsluta avtalet med sina hyresgäster. Om hyresgästerna har bokat semesterlägenhet med utcheckning före 25 mars klockan 23.59 gäller det nuvarande förbudet.

Gäster som enligt avtalet skulle checka ut efter den 25 mars så måste dessa lämna sin semesterbostad innan dess.

Marisa Moreno Castillo, Danmarks honorärkonsul i Andalusien skriver att ”vi förväntar oss att det nya förbudet kommer att specificeras ytterligare. Vi kommer med en uppdatering så snart vi vet mer”.

Det nya tillfälliga förbudet tillåter inte nya hyresavtal (oavsett längd) om hyresavtalets startdatum är inom den period då Spanien står under nationellt nödläge. Det vill säga fram till den 11 april i dagsläget.

Om den spanska regeringen förlänger det nationella nödläget ännu en gång återstår att se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.