Prenumerera på nyheterna

Utländsk medborgare sköts till döds vid Cabopino camping

En tredje dödsskjutning av en utlänning inom loppet av 15 dagar inträffade på tisdagskvällen på parkeringsplatsen utanför Cabopino camping i Marbella. En fransman sköts till döds. Gärningsmännen är på fri fot. En bil som kopplas samman med händelsen hittades utbränd i Mijas.

Enligt ögonvittnen som dagstidningen Diario SUR hänvisar till ska fransmannen ha blivit skjuten vid 20-tiden på tisdagskvällen vid Cabopino camping. Mannen som uppges vara mellan 45 till 60 år, här går uppgifterna isär, ska ha blivit skjuten av någon av de två män som satt i en blå Renault Megane. De ska ha väntat ut sitt offer när denne skulle köra iväg i sin bil.

Vittnen uppger att minst två skott avlossades, kanske fler. Gärningsmännen ska sedan ha flytt från platsen i färdriktning Calahonda och Málaga. En polisinsats inleddes och gärningsmännens bil hittades senare utbränd på Camino de las Canteras i Mijas kommun.

Kriminaltekniker kallades till platsen och har under natten försökt säkra spår i den utbrända bilen.

Kroppen av den 60-årige fransmannen fördes till rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Málaga där en obduktion väntar.

Enligt uppgifter till Diario SUR kopplas händelsen samman med en uppgörelse i undre världen.

Polisen söker i nuläget de två personer som färdades i bilen av märket Renault Megane.

Tisdagskvällens dödsskjutning är den tredje inom loppet av 15 dagar. Den 22 november sköts en brittisk man till döds i Riviera del Sol i Mijas. Han hade precis kommit hem och gärningsmännen hade väntat ut honom.

Den 16 november sköts en man från Nordafrika till döds medan en annan skadades på avenida Andasol i bostadsområdet Alvarito Playa i Marbella,

Även dessa två fall kopplas samman till gängkriminalitet.

För en månad sedan hittades en bulgarisk man död vid vägkanten utmed A-716 mellan Marbella och Istán. Mannen hade blivit skjuten med fyra skott. Han var inte känd hos polisen sedan tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.