Prenumerera på nyheterna

Utlandssvenskarnas parlament 31 augusti

Utlandssvenskarnas parlament är vårt viktigaste påverkansforum. Här samlas utlandssvenskar för att tillsammans med experter och representanter från samtliga riksdagspartier diskutera lösningar på de utmaningar som utlandssvenskarna har i förhållande till svenska regelverk och attityder.
– Föreningen Svenskar i Världen är i full gång med att planera årets upplaga av Utlandssvenskarnas parlament. Den 31 augusti är det dags och parlamentet kommer att pågå från klockan 10 till 17, säger Nelly Jenbrant, praktikant, i en skriven e-post till Svenska Magasinet.

Årets parlament, som är det åttonde i ordningen, blir en viktig upptakt till valåret för de uppskattningsvis 660.000 svenskar som bor utomlands, varav drygt 170.000 är röstberättigade.

Parlamentet kommer att vara digitalt och det är fritt fram för alla att delta. Vill man vara med i arbetsgrupperna och diskutera lösningförslag tillsammans med andra utlandssvenskar och experter måste man dock vara medlem hos SVIV.

Vi har ett facebook-evenemang som kontinuerligt uppdateras när nya talare, experter och politiker är bekräftade, säger Nelly Jenbrant.

Det finns även en evenemangssida på föreningens webbplats med all information.

(Foto: Bengt Säll)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.