Prenumerera på nyheterna

Vaccination mot influensa tidigareläggs i Spanien

För att skydda utsatta grupper från att bli försvagade av influensa och därmed löpa en större risk för att bli infekterade med Covid-19, tidigareläggs 2020 års vaccinationskampanj mot influensa.

Under normala omständigheter börjar influensavaccineringarna i slutet av oktober och början av november med olika startdatum i de olika regionerna. Men i år kommer alla Spaniens regioner att starta upp under de två första veckorna i oktober, målet är första oktoberveckan.

De befolkningsgrupper som skall vaccineras mot influensa kommer att vara de som har överenskommits av ”Comisión de Salud Pública del CISNS” den 5 maj. Det vill säga äldre personer, framförallt personer från 65 års ålder och med betoning på de som bor på institutioner – äldreboenden. Därefter kommer personer under 65 år som löper risk för komplikationer att prioriteras.

Regering och regionerna har också kommit överens om nya mål för att skydda de mest utsatta. Det inkluderar hälso- och sjukvårdspersonal, där de hoppas på minst 75 % täckning. Samt gravida kvinnor och personer med särskild riskstatus, här hoppas de på minst 60% vaccinerade. Ovanstående innefattar också personer som arbetar i viktiga offentliga eller privata tjänster samt familjemedlemmar till dessa grupper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.