Prenumerera på nyheterna

Vaccinering av minderåriga mellan 12 och 15 år planeras från augusti

Andalusien planerar att vaccinera minderåriga mellan 12 och 15 år från augusti. Målet är att de ska vara fullvaccinerade lagom till skolstarten i september.

Ungdomar eller coronagenerationen och de som får leva längst med konsekvenserna av covid-19. Det har inte varit någon rolig tid för våra ungdomar.

Den regionala andalusiska Folkhälsovårdens vaccinsamordnare David Moreno säger att de flesta vuxna kommer att vara fullvaccinerade i början på augusti. Målet är att minderåriga mellan 12 till 15 år därefter ska vaccineras för att vara klara till skolstarten.

Det säger Moreno i en intervju för radiokanalen Cadena SER och tillägger att covidvaccinet Pfizer har fått rönt ljus till att användas på personer från 12 år.

Hur det blir med barn under tolv år är ännu inte klart eftersom en sådan vaccination ännu inte har godkänts.

– Det är troligt att de under 12 år kommer att vaccineras i vinter och det blir inte tal om någon massvaccination. I stället ges vaccination vid vårdcentraler och under en längre tid och med föräldrar som godkänner vaccination av sina barn.

David Moreno tillägger att ”vi väntar på tillstånd från de europeiska och amerikanska myndigheterna med att vacciner kan användas på barn efter att de kliniska testerna är klara”.

Spaniens hälsovårdsdepartement och den ansvarige ministern Carolina Darias säger att det är rimligt att minderåriga börjar vaccineras för att vara klara till skolstarten.

Darias betonar att EMA har godkänt vaccinering av minderåriga mellan 12 och 15 år med Pfizer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.