Prenumerera på nyheterna

Vaccinintyg börjar skickas ut

Från idag måndag skickar den regionala andalusiska Folkhälsomyndigheten ut vaccinintyg till de över 65 år som är fullt vaccinerade. Befolkningen i Andalusien blir bland de första i Europa med vaccinintyg med europeisk ackreditering. Det sa regionpresidenten Juanma Moreno vid en pressträff i Sevilla på måndagen. Andalusien ingår i ett pilotprojekt för det europeiska vaccinintyget.

– De som är fullt vaccinerade och över 65 år kommer från den här veckan att få ett dokument på posten. Andalusien blir pionjärer i Europa med vaccinintyget, berättade Juanma Moreno.

Övriga som är fullt vaccinerade kommer från nästa vecka att få intyget via appen Salud Responde eller genom att logga in på webbplatsen ClickSalud.

Även de som har varit sjuka nyligen i covid-19 och av den anledningen ännu inte har kunnat vaccinera sig får intyg. Det visar att de har haft sjukdomen för mindre än ett halvår sedan och av den orsaken har en sex månaders naturlig immunitet.

En tredje grupp har möjlighet till intyg. De som ännu inte vaccinerats men med negativt Covid-test, PCR eller antigen. Det intyget gäller i 1 till 3 dagar och kan användas i samband med resor eller vid evenemang.

Även Valenciaregionen meddelar att de kommer att utfärda vaccinintyget från denna vecka. Det skriver den regionala Folkhälsomyndigheten på sin webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.