Prenumerera på nyheterna

Vaccinintyg eller covidpass vid Andalusien nöjesställen nattetid

Vaccinintyg eller negativt covidtest. Det blir kravet för den som vill besöka nöjesställen inomhus och nattlivet i Andalusien. Beslutet gäller från natten mellan onsdag och torsdag. Det meddelade regionregeringen Junta de Andalucia vid ett möte med hälsoexperter på måndagen (bilden). Myndigheterna väljer alltså att inte stänga nattlivet.

För att besöka nöjesställen inomhus som cocktailbarer, diskotek och nattklubbar krävs det vaccinintyg eller negativt covidtest (antigen eller PCR). Ett liknande beslut har regionregeringen i Galicien sedan tidigare tagit. Kanarieöarna tog också ett beslut men fick nej vid en regional domstol.

Något besked från Andalusiens regiondomstol har i skrivande stund inte kommit efter gårdagens beslut från Junta de Andalucia. Regionregeringen har alltså inte förankrat beslut vid domstol.

Kantabrien diskuterar om att också införa vaccinintyg och covidtest för att få besöka nöjesställen som håller öppet på natten. Katalonien, Madrid och Valencia har hittills sagt nej på grund av juridiska tvivel.

Det är som vi är vana vid i Spanien senaste tiden. Olika beslut beroende på region.

I övrigt gäller att högst fyra personer får samlas vid samma bord inomhus och sex personer utomhus. Butiker får släppa in högst 60 procent. Biografer och teatrar får ha högst 60 procents beläggning.

Regionregeringen har även beslutat om att testa vårdgivare varje vecka vid särskilda boenden för äldre eftersom det har konstaterats smittfall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.