Prenumerera på nyheterna

Vad händer kring Nerjas nybyggda reningsverk?

Det har varit ganska tyst kring det nybyggda reningsverket i Nerja. Vad är det som händer, frågar sig vän av ordning. Inför sommaren meddelade kommunen att det nybyggda reningsverket skulle börja testköras i juli. Men så har det inte blivit.

Vid den här tidpunkten har vi blivit vana vid upprepade avbrott och förseningar i bygget av reningsverket i Nerja, som i Nådens År 2020 är enda kustkommun utan ett fungerande reningsverk.

I nuläget har det gått fem år sedan reningsverket enligt de första planerna skulle vara i funktion.

Den senaste informationen redaktionen har mottagit är från förra veckan. Då meddelade departementet för ekologisk omställning (Ministerio para la Transición Ecológica) och byggföretaget Lantania att reningsverket planeras att börja testköras någon gång under första delen av oktober.

Svenska Magasinet valde först att avvakta för att se om planerna sattes i verket. Beskeden om en testkörning har kommit och gått under året utan att någon har hänt.

Men upprepade frågor från läsekretsen över vad som händer med reningsverket gör att vi publicerar den senaste uppgiften vi mottagit.

Det var i torsdags som borgmästaren José Alberto Armijo (PP) fick en fråga från talespersonen för oppositionspartiet Adelante Nerja-Maro, José Juan Aído.

Armijo förklarade att den senaste förseningen berodde att en elektrisk anslutning vid pumpstationen på Burriana-stranden inte var klar.

Reningsverket har kostat cirka 25,3 miljoner euro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.