Prenumerera på nyheterna

Vägrade bära ansiktsmask, arresterades

Två män greps efter att de vägrade bära ansiktsmask på en ”Take Away” restaurang i den Spanska staden Elche i Alicanteprovinsen.

Chefen för restaurangen talade om reglerna för de två männen, varvid dessa protesterade högljutt och aggressivt med ansiktet ett par centimeter från restaurangägaren. Då de vägrade att ha ansiktsmasker när de gick in i lokalen och inte heller respekterade de avstånd som är påbjudna ringde ägaren lokalpolisen.

Lokalpolisen som var stationerad i Altabix-området anlände snabbt till platsen och förhörde de två männen vilka båda var engelsktalande. Polisen förklarade på engelska vilka regler som gällde och uppmanade de två männen att identifiera sig.

De två männen brydde sig inte om polisens uppmaning att lämna restaurangen och vägrade dessutom identifiera sig. När polisen grep dem gjorde de kraftigt motstånd men fick till slut finna sig i att bli gripna och medtagna till arresten i polishuset.

De båda männen var 45 respektive 52 år och har nu dryga efterräkningar att vänta för olydnad mot ordningsmakten och för motståndet mot gripandet (våld mot tjänsteman).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.