Prenumerera på nyheterna

Våldsamt slagsmål mellan grannar och husockupanter

Guardia Civil har gripit en person på torsdagsmorgonen efter det våldsamma slagsmål som inträffade i Casabermeja mellan två av samhällets invånare och cirka tiotalet husockupanter. De var natten mot onsdagen som ett slagsmål utbröt vid en bar i samhället, något som bekräftas av borgmästaren José María García (PSOE).

Senaste veckorna har det rapporterats om flera oroligheter i Spanien där invånare och grannar till personer som ockuperat hus och lägenheter har tröttnat. Utrustade med grytor och lock har invånare fört oväsen utanför hus som ockuperats och uppmanat dem försvinna.

Natten mot onsdagen drabbade ett dussintal personer samman i det lilla samhället Casabermeja norr om Málaga. Det är inte första gången det rapporteras om oroligheter mellan kommunens invånare och ockupanter som tagit över hus illegalt.

Diario SUR skriver att den gripne ska ha slagit en flaska i huvudet på en person som ådrog sig en huvudskada med ett blödande sår. Skadan uppges dock inte vara allvarlig.

Slagsmålet vid baren uppstod efter att två invånare anklagat några av husockupanterna för att ha attackerat en vän för några dagar sedan.

Ockupanterna återvände till baren, totalt tre män och sju kvinnor som överföll de två personerna bakifrån. Bilden ovan visar en av personerna som använder en stol som tillhygge.

Guardia Civil anlände till platsen med fem bilar. Samtliga inblandade ska ha blivit identifierade. Den gripne ska vara bosatt i ett hus illegalt.
Se film från Antena 3 nyhetssändning här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.