Prenumerera på nyheterna

Valenciaregionen avvisar obligatoriskt munskyddskrav på stranden

Valenciaregionen kommer att begära av centralregeringen att användning av munskydd på stranden inte ska vara obligatoriskt när avstånd är möjligt att hålla. Det sa regionens vice president Mónica Oltra på torsdagen, när hon också meddelade att regionregeringen nästa torsdag planerar att meddela vilka restriktioner som ska gälla från den 13 april.

Flera regioner avvisar det nya obligatoriska kravet att munskydd ska bäras på stränder och vid pooler oavsett om avstånd kan hållas eller inte. Regioner som Balearerna, Valencia, Katalonien, Kanarieöarna och Kantabrien har redan meddelat att de inte tänker tillämpa det nya kravet.

På torsdag i nästa vecka ska Valenciaregionen meddela vilka coronarestriktioner som gäller från den 13 april som är día de San Vicente och helgdag på vissa platser. Mónica Oltra ville inte på torsdagens pressträff berätta om några restriktioner kommer att hävas.

Fortsatt gäller utegångsförbud i Valenciaregionen mellan klockan 22-06. Serveringsställen kan hålla öppet till klockan 18 med högst fyra personer vid samma bord.

Regionen är fortsatt i perimeterkarantän. Däremot är provinsgränserna öppna mellan Valencia, Castellon och Alicante.

Vaccineringen fortsätter under helgen i Valenciaregionen där 93,6 procent av doserna har använt. På torsdagen inleddes vaccineringen av skolpersonal.

Regionpresidenten Ximo Puig har meddelat att 120.000 doser av AstraZeneca anländer som ska användas nästa vecka till personer som är 65 år. Ytterligare 125.000 doser av Pfizer och mellan 30.000 till 40.000 doser av Moderna anländer också och används till de från 80 år och uppåt, samt de som är 79 år och som har mottagit besked via SMS.

Valenciaregionen med fem miljoner invånare är den europeiska regionen som har lägst incidenstal just nu, skriver den spanska dagstidningen ABC.

På onsdagen rapporterades incidenstalet 28 per 100.000 personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.