Prenumerera på nyheterna

Valenciaregionen inför Covidpass

Valenciaregionen inför krav på Covidpass till restauranger, serveringsställen och nattklubbar med en kapacitet på över 50 personer. Det gäller även till större evenemang, musikfestivaler och fester med mer än 500 deltagare. Kravet kommer att gälla i första hand under 30 dagar från när beslutet publiceras i regionens officiella bulletin (Diari Oficial de la Generalitat Valenciana).
Efter att en domstol (Tribunal Superior de Justicia) gett Valenciaregionen grönt ljus till att införa krav på Covidpass återstår bara ett beslut från regionregeringen som väntas komma på fredag den 3 december.

Det skulle betyda att kravet på covidpass gäller från lördag den 4 december, skriver dagstidningen ABC.

Det blir även obligatoriskt med Covidpass för den som besöker anhöriga och vänner på sjukhus och vårdhem oavsett om de är offentliga eller privata.

Covidpasset ger uppgifter om fullt vaccinerad, färskt negativt PCR-test eller intyg på att personen friskförklarats från Covid-19.

Det digitala Covidpasset begäras via regionens hälsovård eller på vårdcentraler efter avtal.

På tisdagen kom det även beslut om att Högsta domstolen korrigerar den baskiska högsta domstolen beslut och godkänner användningen av Covidpass för restauranger, serveringsställen och nattklubbar i Baskien.

Liknande beslut har domstolar i Katalonien, Aragonien och Murcia tagit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.