Prenumerera på nyheterna

Valenciaregionen planerar förlänga nuvarande coronarestriktioner

Valenciaregionen har redan förlängt påskens restriktioner från den 9 till den 12 april. Den 13 april kommer regionen att förlänga de nuvarande restriktionerna så länge nationellt nödläge gäller, till den 9 maj. Målet är att rädda sommaren.
Perimeterkarantän för regionen och utegångsförbud mellan klockan 22-06. Så planerar Valenciaregionen i ögonblicket för perioden från den 13 april.

Serveringsställen måste hålla stängt från klockan 18. Här kan det bli en förändring med att de kan hålla öppet fram till klockan 20. Ett beslut om det väntas senare i veckan.

Serveringsställena har å andra sidan krävt att få hålla öppet fram till att utegångsförbudet klockan 22 träder i kraft. Högst fyra personer får sitta vid samma bord.

Valenciaregionen redovisar lägst incidenstal bland landats regioner med 33,7 smittade per 100.000 invånare de senaste 14 dagarna. Men regionpresidenten Ximo Puig vill inte öppna upp för tidigt.

– Det blir en långsam, försiktig och gradvis avskalning av coronarestriktionerna, säger Puig.

Valenciaregionens så kallade reproduktionstal (Rt), 0,9, är det lägsta i Spanien. Reproduktionstalet visar hur många en person som är coronapositiv smittar.

Vaccinering
Nästa vecka väntas Valenciaregionen passera en miljon vaccinerade. 224.000 doser kommer att administreras den närmaste tiden vilket är det högsta antalet doser någonsin som ges under en vecka.

Mellan den 6 till 11 april används 120.000 doser av Pzifer till personer över 80 år plus de på 79 och 78 år. Ytterligare 3.000 doser går till de som får sin andra dos.

3.200 doser från Moderna och 91.500 vaccindoser från AstraZeneca ges till personer i åldern 64 och 65 år. 5.840 doser ges till yrkesverksamma inom hälsovården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.