Prenumerera på nyheterna

Valenciaregionen redovisar noll dödsfall med covid-19

För första gången på åtta månader redovisar Valenciaregionen inte något dödsfall med sjukdomen covid-19 senaste dygnet. Senast det inträffade var den 12 september ifjol.

Incidenstalet i Valenciaregionen är fortsatt näst lägst i Spanien med 29 fall per 100.000 invånare. Bara den autonoma staden Ceuta har lägre med 14,25.

Beläggningen av covidpatienter fortsätter att minska på sjukhusen i Valenciaregionen. För närvarande är 148 personer inlagda med sjukdomen covid-19 som orsakas av coronaviruset SARS-CoV-2. 34 av dessa får iva-vård.

Trots den låga smittfrekvensen i Valenciaregionen fortsätter restriktionerna. Regionen har redan nu meddelat att utegångsförbudet nattetid förlängs till och med den 6 juni från den 24 maj. Enda förändringen blir att det gäller en timme senare, från klockan 01 till 06.

Hur det blir med en förlängning av påbudet om att högst tio personer får samlas återstår att se.

Serveringsställen kan hålla öppet fram till klockan 23.30 med en beläggning på 50 procent inomhus och 100 procent utomhus. Servering vid bardisken är inte tillåten.

Antalet vaccinerade i regionen fortsätter att öka stabilt. Totalt har 2.326.332 doser administrerats. 764.431 personer har fått två doser (bilden).

Regionpresidenten Ximo Puig säger att man planerar att vaccinera de mellan 30 och 40 år från juli månad.

Vaccineringen av de över 50 år kommer att avslutas den 15 juni. Två dagar senare den 17 juni inleds vaccineringen av de mellan 40 och 49 år.
Senaste covidnyheter hittar du på @SvenskaMagasinet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.