Prenumerera på nyheterna

Valenciaregionen väntas förlänga perimeterkarantän till 9 december

Trycket ökar när det gäller antalet inlagda vid sjukhus i Valenciaregionen och närmar sig samma nivåer som i april. Sedan de senaste restriktionerna infördes 6 november fortsätter antalet döda med covid-19 att öka. Det medför att regionen kommer att förlänga perimeterkarantänen fram till den 9 november.

Beslutet väntas senare under veckan. Att ett beslut kommer bekräftas av regionpresidenten Ximo Puig skriver dagstidningen ABC.

– Sett till hur situationen har utvecklats är det logiskt i nuläget att en förlängning av perimeterkarantänen införs, säger Ximo Puig som har analyserat situationen med regionens hälsovårdsansvarige Ana Barceló.

Valenciaregionen redovisar 284 smittade i coronaviruset SARS-CoV-2 per 100.000 invånare under de senaste 14 dagarna. Antalet döda med covid-19 fortsätter att öka med ytterligare 28 inrapporterade till blir totalt 2.065 sedan pandemin startade.

I för första hand gäller perimeterkarantän för Valenciaregionen fram till fredag den 20 november (bilden). Regionens avsikt är att förlänga perioden fram till 9 december. Vilket betyder att det inte är tillåtet att resa in i regionen eller lämna den.

I Andalusien har 89 dödsfall registrerats senaste dygnet vilket är den näst högsta dygnssiffran sedan pandemin startade. Provinsen Málaga och Costa del Sol redovisar nio dödsfall senaste dygnet. Ett dygn tidigare redovisades inget dödsfall.

409 personer vårdas på sjukhus för covid-19 just nu i provinsen Málaga. Det är 20 fler jämfört med igår.

Senaste siffrorna över utveckling hittar du på Valenciaregionens folkhälsovårds Twitterkonto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.