Prenumerera på nyheterna

”Väletablerad på Solkusten” dömd till 11 års fängelse

En 35-årig gängledare från Uppsala som nyligen dömdes till 11 års fängelse uppges än idag vara engagerad i fastighetsaffärer i Spanien. Enligt Kriminalvården bedöms mannen ”vara väletablerad på spanska Solkusten och förfoga över betydande ekonomiska resurser”.
35-åringen som nyligen dömdes till elva års fängelse har byggt upp en stor förmögenhet och ”kan sannolikt betala för en fritagning genom att hota eller betala för det”.

Kriminalvården anser att fritagningsrisken är för hög och vill att mannen ska placeras i ett fängelse med en säkerhetsavdelning, anpassad för personer med särskilt hög fritagningsrisk.

Enligt Kriminalvården ska 35-åringen vara ledare för ett kriminellt nätverk i Västerås som sysslar med narkotika, utpressning och indrivning. Det kriminella nätverket använder sig av ett ”vålds- och skrämselkapital”.

”Flera mord och skjutningar har inträffat i den kontext NN verkar i” skriver Kriminalvården och tillägger att 35-åringen själv utsattes för ett mordförsök i fjol.

Enligt Upsala Nya Tidning som hänvisar till Kriminalvårdens uttalande kommer den 35-årige gängledaren från Uppsala. I juli månad dömdes mannen till elva års fängelse för försök till mord och narkotikabrott. Han ska bland annat beordrat mord på en konkurrent.

Kriminalvården befarar att han med alla till buds stående medel kommer att fortsätta organisera brottslig verksamhet i fängelset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.