Prenumerera på nyheterna

Vélez Málaga siktar uppåt med Pehrsson/Norberg

Magnus Pehrsson, guldtränare för Malmö FF 2017, blir sportchef i Velez CF i spanska fjärdedivisionen. Jesper Norberg blir klubbdirektör. Klubbens potential är stor, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Det blir en svensk duo som kommer att leda Vélez Málaga uppåt i seriesystemet. Sportchefen Magnus Pehrsson har som spelare reprsenterat Djurgårdens, IFK Göteborg och engelska Bradford FC.

Han har tränat ett flertal svenska klubbar, samt Ålborg i Danmark och dessutom hunnit med att vara förbundskapten för Estland. 2017 tog han dessutom SM-guld med Malmö FF.

Jesper Norberg, var assisterande tränare i det estniska landslaget och Kalmar FF. Han blir ny klubbchef i Velez.

Enligt Pehrsson/Norberg är klubbens potential enorm. Det bor 80.000 personer i kommunen Vélez-Malaga öster om Málaga och det finns ett stort stöd från näringslivet och befolkningen i Axarquia-området.

Det finns ett stort antal spelare i alla åldrar och intresset för fotboll är stort.

”Vårt jobb blir att utveckla Vélez från en amatörklubb till en professionell fotbollsklubb. Vissa saker kommer synas omedelbart, andra kommer allt eftersom. Det måste få tid att utvecklas” säger Pehrsson/Norberg till klubbens hemsida.

Under 15 års tid har Vélez CF spelat i fjärdedivisionen. Klubben bildades för 98 år sedan.

”Vi har blivit väl omhändertagna av både klubbens ledning som av fansen. Vi trivs redan på platsen och ser fina möjligheter för fotbollen att växa.”

Tränare för de kommande två säsongerna blir Juan Carlos y Ortega.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.