Prenumerera på nyheterna

Verksamheten fortsatt förlagd till Terminal 2

Det är Terminal 2 och incheckningsdiskarna 201 till 265 som gäller på Málaga flygplats tillsvidare. Cirka 30 flyg anlände senaste veckoslutet. I juli månad ökar verksamheten till runt 100 flygoperationer per dag.

Just för ögonblicket är butiker, barer och restauranger stängda. Det finns automater som säljer vatten och mellanmål. Dessa är placerade vid incheckningar och vid utgången till flygen.

Det finns transporthjälp för rörelsehindrade. Här är kravet förhandsbokning minst 48 timmar i förväg och att vara på plats 2 timmar innan flygets avgång.

Parking Express är öppen för de som ska lämna eller hämta resenärer. Avgiftsfri under de första 15 minuterna. Det är inte tillåtet för de som ska hämta resenärer att gå in i ankomsthallen. Finns undantagsfall när det gäller att ge assistans till särskilt behövande som rörelsehindrade.

Hyrbilsföretagen har öppnat och erbjuder sina tjänster som vanligt från sina respektive kontor.

Kravet med karantän för inresande till Spanien har upphört. Däremot har den spanska Folkhälsovården infört tre kontroller för inresande.

De som anländer med flyg ska fylla i ett dokument och svara på vissa frågor om de har varit smittade av coronaviruset och deras allmänna hälsotillstånd just för tillfället. Temperaturen tas på samtliga inresande och en bedömning görs av yrkesutbildade på plats vid flygplatsen. Om det finns tveksamheter så kommer resenären att undersökas av en läkare.

Det handlar alltså om tre primära kontroller.

Söktjänsten Flygresor.se uppger på måndagen att av de länder vars befolkning önskar resa till Sverige så ligger Spanien på sjunde plats med 109.148 sökningar. Eller 234 sökningar på avresa till Sverige från Spanien per 100.000 invånare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.