Prenumerera på nyheterna

Vi ser på tv som aldrig förr

Under mars månad sattes rekord i tv-tittande i Spanien. Av förklarliga skäl har coronakrisen och utegångsförbud bidragit till att tittarsiffrorna har skjutit i höjden, framför allt när det gäller nyhetssändningarna.

Och uppgången sker vid en tidpunkt då tv-publiken tenderar att minska gradvis. Men nationellt nödläge och stanna-hemma-kampanjer gjorde att tv-tittandet under mars månad ökade med nära 40 procent. Det visar de senaste rapporterna från Barlovento Comunicación och Geca som redovisar statistik från Kantar Media.

Den genomsnittliga tv-publiken har ökat med mer än 1,7 miljoner. Det gamla rekordet från februari 2013 hur mycket tid vi generellt tillbringar framför tv har slagits med tolv minuter till totalt 272 minuter per tittare.

Den kanal som ligger i topp är Telecinco. Det är ingen förändring sedan tidigare då Telecinco nu har toppat listan 19 månader i följd och har 14,3 procent av marknaden.

På andra plats hamnar Antena 3 (11,6%) som följs av La Sexta (8,3%) och La 1 (10,1%).

Nyhetsankaret Sandra Golpe (bilden) på Antena 3 middagssändning klockan 15 är den som generellt har högst tittarsiffror med 2.974.000.

De nyhetssändningar som ökat mest Telediarios vid TVE, +15,4 procent, till 2.689.000 tittare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.